top of page

HVAD ER PRS (PRECISION RIFLE SHOOTING)

Precision Rifle Shooting (PRS) er en udfordrende disciplin, der tester jægerens udstyr og færdigheder for at opnå den ultimative præcision på længere afstande. PRS matches involvere skydning på stålmål fra forskellige positioner og afstande med riflen. Det kræver færdigheder, ballistisk forståelse og træning at få succes og er en fantastisk måde at teste dig selv og dine evner med riflen.

Skydning fra naturlig barricade - Norge_
PRS stages med barricader
PRS skytte der står i skydeposition og er klar til at skyde
Mattias nedergaard står i position bag kampesten og er klar til at skyde
Skytte i knælende position med en PRS riffel
Mere PRS

Section Title

PRS KONKURRENCEREGLEMENT OG PRINCIPPER

 

Regler og standardprocedurer gælder for alle PRS-sanktionerede arrangementer.

 

Sikkerhed er den første og højeste prioritet før, under og efter alle PRS-konkurrencer og er alles ansvar. Enhver, der observerer en usikker handling, kan kalde til standsning på ethvert tidspunkt under et arrangement. PRS-konkurrencer er designet til at teste en skyttes evne til præcist at skyde, korrigere for miljømæssige faktorer effektivt og løse problemer hurtigt.

 

Alle stages (øvelser) ved en PRS-begivenhed vil være meget praktisk og relatere til almindelige aspekter af præcisionsriffelskydning på lang afstand.

Der forventes en høj grad af professionalisme og sportsånd ved hvert PRS-arrangement.

 

Alle deltagere, herunder Match Directors, Range Officers, skytter og tilskuere, vil blive behandlet med største respekt til enhver tid. Enhver form for snyd vil ikke blive tolereret ved PRS-arrangementer og vil resultere i en øjeblikkelig diskvalifikation fra kampen og i visse tilfælde kan det føre til udelukkelse fra serien.

 

PRS Stages er individuelle begivenheder designet til at teste en skyttes individuelle færdigheder og evner. Derfor er det forbudt at coache en skytte, mens de gennemfører en stage. Hjælp før og efter en stage er ikke kun tilladt, men opfordres især for nye skytter.

PRS POINTS

 

PRS-point for sæsonens stillinger opnås ved deltagelse i PRS-Matches. Skytter, der ønsker at få deres score registreret, skal være medlem af en forening under organisationen PRS-Danmark.

 

PRS-pointsystemet er baseret på et præstationsbaseret system, hvor skytterne på førstepladsen modtager 100 point, og alle andre skytters point bestemmes ved at dividere deres score med vinderens score og gange det tal med 100. Alle åbne scores vil blive beregnet ud fra den højeste registrerede score.

PRS-point beregnes ved hjælp af følgende formel:

 

Skytters score / vinders score x 100, afrundet til 3 decimaler.

Eksempel:

Du modtog 89 matchpoint.

Vinderen modtog 105 matchpoint.

Derfor: (89 / 105) * 100 = 84,7619, afrundet til 84,762 PRS-point

Samlede PRS-point for sæsonen vil være summen af skyttens tre bedste matchscores. 

For at afgøre mesterskabstitlen afholdes DM - ved denne match tæller skyttens point dobbelt og ligges sammen med skyttens forgående tre højeste score. Den skytte med den samlede højeste score for sæsonen vinder Mesterskabet.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page